Anasayfa » Fotoğrafın doğuşu ve tarihteki ilk fotoğraflar – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 2

Fotoğrafın doğuşu ve tarihteki ilk fotoğraflar – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 2

Fotoğraf kursu

Fotoğrafın doğuşu; Fotoğraf nasıl icat edildi? İlk fotoğraf nasıl çekildi, ilk fotoğraf makinesi nasıl icat edildi, İlk fotoğraf renkli mi yoksa Siyah-Beyaz mı…
Bu eğitim konumuzda fotoğrafın doğuşunu işleyeceğiz. Fotoğraf kelime olarak Photo ve Graph kelimelerinin birleşmesiyle Photography olarak telaffuz edilmektedir. Türkçe kelime karşılığı Yunancadan çeviri ile Photo >Işık anlamına gelir. Graph ise yazmak anlamına gelmektedir. Photography ise Işıklayazma olarak çevrilmektedir. Işıkla yazmak fotoğraf için olmazsa olmazlardandır. ışık varsa fotoğraf vardır.
İster çok uzaklardaki küçücük bir yıldız olsun ister devasa bir ışık kaynağı olsun fotoğraf kadrajınızın içinde ışık varsa fotoğraf çekebilirsiniz.
Fotoğraf tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Bilinen ilk bilimsel çalışmalar arap bilim adamı İbn-i Heysem

e kadar gitmektedir.(965 – 1038)
Fotoğrafın doğuşuna büyük katkı sağlayacak bilinen ilk bilimsel deneyini üç mum deneyidir. Fikrin temelinde şu ana ilke yatmaktadır; Karanlık bir odanın duvarına küçük bir delik açılırsa dışarıdaki ışık içeriye karşı duvara ters olarak yansımaktadır. Evet bu fikir günümüze kadar süre gelen tüm fotoğraf ve video için temel olmuş ve fotoğraf bu fikrin üzerine şekillenmiştir.


Konu ile alakalı detaylı videoyu izlemek için tıklayınız >>Fotoğrafın doğuşu ve tarihteki ilk fotoğraflar – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 2

Bu videomuzla Sıfırdan Fotoğraf Öğreniyorum serisinin ikinci videosuyla devam ediyoruz. Fotoğraf makinelerinin tarihçesine ve fotoğrafın doğuşuna ışık tutan konuları ele aldım. Camera obscura, pinhole fotoğraf makinerine değindim. Tarihte bilinen ilk fotoğraflara baktım. ilk photoshop, ilk insan fotoğrafı, ilk yüksek hız mermi fotoğrafı, dünyamızın ilk fotoğrafını gördük. Fotoğrafı öğrenmek isteyenler için fotoğraf kursu niteliğinde dersler olacaktır. Fotoğrafın tarihçesi, Fotoğraf makineleri, Fotoğraf makinesi objektifleri, Lens çeşitleri ve kullanımı, İso, diyafram ve enstantane ile doğru pozlama teknikleri, Fotoğraf makinelerinin modları ve ayarları, Fotoğraf makinesi ekipmanları, Fotoğrafta temel ışık kullanımı, Fotoğrafta temel kompozisyon gibi bir fotoğrafçının ihtiyacı olabilecek konuları işlemiş olacağız. Fotoğrafı ve makineyi hiç bilmeyen birisi sıfırdan fotoğraf eğitimini ders serimizin sonunda öğrenmiş olacak. Bu videoda fotoğrafçılık eğitimlerimizin konularının neler olacağı hakkında bilgiler verdim. İyi Seyirler.
►Sıfırdan Fotoğraf Öğrenmek isteyenler için: https://bit.ly/3vXctay
►Adobe After Effects Öğrenmek için : https://bit.ly/3Cj8GYU
►Yeni ders videoları için : https://bit.ly/3A066qa buraya tıklayarak abone olabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir