Site icon Teknikerler

Sony PXW-Z190 profesyonel video kamera

Sony PXW-Z190 profesyonel video kamera. 4K 50p / 60p * ​​kayıt özelliğine sahip yepyeni 1/3 tipi 3CMOS, 25x yakınlaştırma lensi ve gelişmiş Yüz Algılama AF’ye sahip 4K El Tipi Video Kamera. * 59,94 fps.

Büyüleyici 25x zum lens ile 4K 50p / 60p

Bu mükemmel, çok yönlü kamera, tamamen yeni 1/3 tipi 3CMOS sensörle çok çeşitli 4K ve HD tek kamera çekimleri için fiili bir seçimdir. Üç bağımsız lens halkasına sahip güçlü 25x zum lens, neredeyse tüm profesyonel çekim senaryoları için keskin 4K görüntüleme sağlar. Gelişmiş Yüz Algılama AF ve Sony’nin benzersiz Elektronik Değişken ND filtresi, harika içerik çekimini stressiz hale getirir.

Gelişmiş iş akışı özellikleri

Anında HDR, ek renk derecelendirmesine gerek kalmadan hızlı bir şekilde çarpıcı görüntüler sunabileceğiniz anlamına gelir. Çift MI Yuvası, kablosuz ses ve video aydınlatmasının aynı anda kullanılmasına izin verirken, gelişmiş ağ performansı desteği gerektiğinde kolayca etkinleştirilir. 

Profesyoneller için çok sayıda format ve özellik

Sony’nin tanıdık kontrol düzeni ve sağlam yapı kalitesi, bunu güvenebileceğiniz bir kamera haline getiriyor. XAVC-Long, DVCAM, MPEG HD422 / MPEG HD * ve Proxy 1080i dahil çok çeşitli formatları destekler. Çift SD yuvası, 3G-SDI çıkışı ve Uzak Terminal, tüm iş akışı senaryolarını destekleyebilmesini sağlar.

4K 1/3 tipi 3CMOS Sensör

PXW-Z190, dünyanın ilk 4K (QFHD) 1/3 inç tipi sensöre sahip profesyonel video kamerasıdır. Kırmızı, mavi ve yeşil ışık, Exmor R TM sistemi içindeki ayrı görüntü sensörleri tarafından 3840 x 2160 çözünürlükte 60 fps’ye kadar bağımsız olarak yakalanır . HD sunsanız bile, 4: 2: 2 10 bit kayıtlar, HD sensörlerin göremediği ayrıntıları ve görüntü dokusunu yakalayacaktır.

Üç bağımsız halka ve büyük odak uzaklığına sahip 25x profesyonel zum lens

PXW-Z190, 28,8 mm’den 720 mm’ye (35 mm eşdeğeri) yakınlaştırma yapabilen 25x profesyonel yakınlaştırma lensi ile donatılmıştır. 1/3 inç tipi lens, daha iyi ve daha hızlı ayarlama sağlayan odak, yakınlaştırma ve irisin manuel kontrolüne izin veren üç bağımsız kontrol halkasına sahiptir.

Dijital genişletici sayesinde Full HD çözünürlüğü korurken görüntü HD modunda 50x zum eşdeğerine kadar büyütülebilir.

Gelişmiş Yüz Algılama AF

PXW-Z190, yeni geliştirilen Yüz algılama AF özelliğine sahiptir. Yüz Öncelikli AF ve Yalnızca Yüz AF arasında seçim yapabilirsiniz. Kişiyi çerçevede tutun ve daha iyi bir açı elde etmek için nasıl hareket ederseniz edin, PXW-Z190’ın nesnenizi keskin bir şekilde odakta tutacağından emin olabilirsiniz.

Yerleşik elektronik Değişken ND Filtreleri

Sony’nin elektronik değişken ND Filtrelerinin bir video kameranın gövdesine çığır açan entegrasyonu hızlı, çevik çekim sağlar. Gölgeli iç mekanlardan parlak güneş ışığı alan dış mekanlara geçmek PXW-Z190 ile sorun değil. Geleneksel optik ND filtrelerinden farklı olarak, PXW-Z190 üzerindeki elektronik ND filtresi 1 / 4ND’den 1 / 128ND’ye doğrusal olarak kontrol edilebilirken, ND Filtreleri tamamen otomatik olarak ayarlanabilir. Kazancı veya deklanşör hızını değiştirmeden sabit pozlamayı sürdürmek için PXW-Z190’a güvenirken iris lens halkasını kullanarak Alan Derinliğini manuel olarak bile ayarlayabilirsiniz.

Anında HDR iş akışı

Ek renk derecelendirmesine gerek kalmadan HLG formatında HDR içeriği çekin, düzenleyin ve görüntüleyin. Premium içerik hizmetleri HDR’ye geçiyor ve PXW-Z190, HDR’nin görüntü kalitesini elde ederken kolay dosya tabanlı iş akışları için Hibrit Log-Gama (HLG) kaydı ile hazır. Bu basit iş akışı, post prodüksiyon çalışmalarına ve ek renk derecelendirmesine çok fazla zaman ayırmadan HLG’de HDR içeriğinin çekilmesini, düzenlenmesini ve görüntülenmesini sağlar.

Çift Çoklu Arayüz (MI) Yuvası

MI Yuvası, uyumlu Sony aksesuarlarına sinyal bağlantıları ve koordineli açma / kapama sağlar. Video kameranın önündeki ve arkasındaki konektörler operasyonel esnekliği en üst düzeye çıkarır. Örneğin, UWP-D11 veya UWP-D12 ve HVL-LBPC ışığı gibi Sony Kablosuz Mikrofon sistemlerini aynı anda bağlayabilir ve kontrol edebilirsiniz. * Kablosuz bağlantı, bağlantının yanlışlıkla kesilmesi riskini ortadan kaldırır.

* Aksesuarlar ayrı satılır. HVL-LBPC ışığı, PXW-Z190’dan güç almaz.

Çift XLR ve 4 Kanallı Ses

PXW-Z190, MI yuvasına takılı bir mikrofon da dahil olmak üzere harici ses girişlerinin hassas kontrolünü sağlayan iki bağımsız ses kadranıyla dört kanallı ses kaydı sunar.

Çift SD ortam yuvası

Video kamera, Eşzamanlı veya Aktarmalı veya Yedekleme modunda kayıt yapabilen iki SD bellek kartı yuvasıyla donatılmıştır. Simul modu, arşivleme amaçları için ideal olan iki hafıza kartına aynı anda kayıt yapılmasına izin verir. Aktarma modu, kayıt sürelerini uzatmak için, birinci kart dolduğunda kaydı otomatik olarak birinci bellek kartından ikinci bellek kartına geçirir. Yedekleme modunda kullanıcılar, Simul modunda kayıt yaparken farklı bellek kartlarına kaydı bağımsız olarak başlatmak ve durdurmak için PXW-Z190 üzerindeki iki Başlat / Durdur düğmesini ayarlayabilirler.

* Simulasyon ve yedek kayıt HD çalışmasıyla sınırlıdır.

Ağ iş akışı esnekliği

PXW-Z190, standart olarak 5 GHz * ve 2,4 GHz Wi-Fi ile birlikte gelir – sadece açın ve tercih ettiğiniz ağda oturum açın. Kamerayı çalıştırmak, Iris, Zoom, Focus WB ve diğer işlevleri avucunuzun içinden uzaktan kontrol etmek için akıllı telefonunuza ücretsiz “Content Browser Mobile” uygulamasını ** yükleyin. NFC bağlantısı sunan akıllı telefonlarda tek dokunuşla kimlik doğrulama da mümkündür.

Z190, isteğe bağlı CBKZ-SLNW1 ile aşağıdaki tüm özellikleri sunacak şekilde kolayca yükseltilebilir.

  • Ağ RX istasyonuna yüksek kaliteli QoS Akışı (isteğe bağlı)
  • XDCAM hava güvenli kablosuz iş akışı
  • Çevresel ortak alıcıya MPEG TS UDP akışı
  • Proxy klibin ve yüksek çözünürlüklü klibin uzak sunuculara FTP Transferi
  • Kablolu LAN akışı ve dosya aktarımı
  • Paylaşmadan önce proxy ve yüksek çözünürlüklü klibin kırpılması

* Yalnızca PXW-Z190V modeli 5 GHz’yi destekler. 5 GHz desteği ayrıca ülke / bölgesel düzenlemelere bağlıdır.

** Content Browser Mobile ™ uygulaması Google Play Store veya App Store’dan indirilebilir. Wi-Fi çalışması tüm akıllı telefonlarda garanti edilemez. Minimum gereksinimler: iOS 9.0 veya Android 4.4.

Kanıtlanmış Kayıt Formatları

PXW-Z190, çeşitli prodüksiyon formatlarını destekleyerek prodüksiyon esnekliği sunar.

QFHD ve Full-HD’de XAVC Uzun GOP kaydı

XAVC teknolojisi, olağanüstü sağlam ve verimli bir sıkıştırma teknolojisi sağlayan H.264 standardını temel alır. XAVC Long GOP, birden çok kareye sıkıştırma uygulayarak dosya boyutlarını küçültür, bu da hızlı besleme ve düzenleme yapmanın yanı sıra kayıt ortamında bütçe tasarrufu sağlar. HD çekimde XAVC codec bileşeni, zengin ton ifadeli yüksek tanımlı kayıt için 10 bit örnekleme kullanır.

Yayın standardı MPEG HD422 ve MPEG HD *

Yüksek kaliteli MPEG HD422 50 Mbps, uzun formlu yayın prodüksiyonu için en son EBU önerileriyle tamamen uyumludur ve yayın istasyonları ve prodüksiyon evlerinde geniş çapta kabul görmektedir. Bu kayıt özelliği, PXW-Z190’ı haber toplama ve belgesel prodüksiyonu da dahil olmak üzere çok çeşitli farklı uygulamalar için ideal hale getirir.

* Sürüm 2.0 ürün yazılımı ve ücretli CBKZ-SLMP yükseltme lisansı gerekir.

MXF dosya biçiminde 25 Mbps’de DVCAM

Birçok yayıncı ve yapım evi hala kanıtlanmış DVCAM formatını kullanıyor ve PXW-Z190, bir düğmeye dokunarak destek sağlıyor.

 

Exit mobile version