Anasayfa » Robotik Kodlama Nedir ve Nasıl yapılabilir

Robotik Kodlama Nedir ve Nasıl yapılabilir

robotik_kodla

Kısaca değinmek gerekirse; Kodlamanın bugün nasıl ve nerelerde kullanıldığına baktığımızda, artık hayatımızın her alanında yer aldığını görebilmekteyiz. Telefonlarımızda, Bilgisayarlarımızda, arabalarımızda, evlerimizde,banka ATM lerinde, televizyonumuz… eşyalarımızı her kullandığımızda kodlamayı bir şekilde kullanmış oluyoruz. Kod yazarları, bir robota ne yaptırtmak istiyorsa bu durum için tüm yaratıcı düşünce yapısına sahip olmalıdırlar. Tabi kodun doğruluğunun çok önemli bir nokta olduğunu vurgulamamız gerekmektedir. Kod parçası ilk yazıldığında mükemmel olmayacaktır. Deneyerek ve yeni şeyler keşfederek mükemmeli bulacaksınız. 

Robotik kodlama, üzerinde çalıştığımız robotun türüne ve hizmet edeceği amaca bağlı olarak makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, görsel tasarım, matematik, fizik de diğer bilim derslerini de incelemesi gerekir.  Bu işin püf noktası, robotun hizmet edeceği amaç doğrultusunda görsel ve gerçek bir hareket sergilemesidir.

Ayrıca; Robotik kodlama, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanında gerekli yazılım “kodları” ile makinelerin iletişiminin sağlanmasıdır.

Programlama Dilleri:

Robotik kodlama denilince en popüler arac; ARDUİNO dur.

Arduino aracı C’ye dayalı bir programlama dili kullanır ve uygulamalı kodlama yaparken bu dilin temelini ve mantığını öğrenmek için harika bir yoldur.

C, C#, Java, Fortran, Python vb. birçok programlama dili mevcuttur. Robotik kodlamadaki en popüler dil C dilidir.

Kodlama Dilleri ile ilgili detaylı bilgi almak için diğer yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.