Site icon Teknikerler

Arduino Güç ve Besleme Çeşitleri, Arduino Pin besleme, Arduino kursu – Ders 5

arduino dersleri

arduino power

Arduino kartları besleme çeşitleri nelerdir, Arduino pin enerji girişleri ve çıkışları. Arduino USB besleme, Harici besleme, Vin besleme girişi, Arduino harici besleme tipleri, Arduino pin çıkışından alabileceğimiz akım miktarı gibi bilgilere yer verdiğim videomda arduino kursu niteliğinde seriler halinde videolara başladık.
arduino_güç girişiBir arduino kartı nasıl beslenir. Çalışması için gerekli enerji kaynakları neler olmalı. Bir arduino kartı 5V dc voltaja ihtiyaç duyar. Bu voltajı verebilmek için farklı yöntemler ve farklı besleme girişleri bulunur. Örneğin bir Uno r3 kartı USB üzerinden beslenebilir, bu doğrudan bilgisayara bağlayarak ta yapılabilir yada powerbank gibi USB 5V verebilen bir harici kaynakla da olabilir. haricen 7V-12V arası power besleme soketinde de )v pil ile yada doğrudan dc adaptör ile de beslemek mümkündür.
Unutulmaması gereken konu voltajla birlikte ne kadarlık bir akıma ihtiyaç duyduğumuzdur. Bir arduino pininden maksimum 40mA akım çekilebilir stabil çalışması için 20mA i aşmamak en doru yöntem olacaktır.
Videomuzda bu besleme tipleri ve girişlerin nasıl olacağına detaylıca yer verdim. Videoyu izleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Videoyu izlemek İçin Tıklayınız

Exit mobile version